Brouwopleiding Mastertraining Off-Flavors

  • Herken off-flavors in bier!
  • Leer hoe je die brouwtechnisch in bier voorkomt
  • Neem brouwtechnologische literatuur mee naar huis

Brouwopleiding Mastertraining Off-Flavors

Herken off-flavors in bier!

Opleidingsdata: Driedaags avondprogramma gecombineerd met aanvullende theorie. Nieuwe data voor het najaar zijn binnenkort bekend.
Tijdstip: 18.30 - 22.30 uur
Locatie:
Brouwerij Vandeoirsprong
Trainer:
 bierexpert Fiona de Lange
Studiebelasting
: circa 30 uur
Gebaseerd op o.a. de literatuur:
Technology Brewing & Malting van Wolfgang Kunze

 26927

Mede op basis van:Ontdek de smaak van bier

Meer boeken

In drie avonden leer je alles over 15 belangrijke smaakafwijkingen in bier. Hoe ontstaan ze? Hoe voorkom je dit tijdens het brouwen? Kortom, herken zelf de off-flavors en leer een stabiel en kwalitatief sterk bier brouwen! Aan bod komen diacetyl, hydrogen sulfide, acetaldehyde / astringent, phenolen, azijnzuur, melkzuur, oxidatie, verouderingssmaken, trans-2-nonenal, lichtsmaak, mercaptan, autolyse van de gist, isovaleric acid (kaas), metaal en DMS. Het proeven van de off-flavors vindt plaats op basis van off-flavors kits waarbij de off-flavors aan bier worden toegevoegd. De drie lesavonden worden ondersteund met nationale en internationale brouwtechnische literatuur over de off-flavors.

Locatie
Bij Brouwerij Vandeoirsprong in Oirschot vinden alle drie de avonden plaats. Een locatie die goed bereikbaar is per auto, beschikt over voldoende parkeergelegenheid en goed bereikbaar is via OV.

275,-
incl. BTW
Direct reserveren

€ 275,- all-in voor drie lesavonden inclusief de proefsessies van alle off-flavors, studiemateriaal en naslagwerk. Optioneel kan voorafgaand aan het lesprogramma op locatie gegeten worden. Boek dit bij als je hiervan gebruik wilt maken!

In samenwerking met

Mastertraining Off-Flavors Het programma

18.30 - 19.00 uur

Optioneel diner

19.00 - 22.30 uur

Bieren proeven

Proeven 5 off-flavors per avond en technische uitleg hoe dit in het brouwproces voorkomen kan worden

Ook zo'n unieke mastertraining off-flavors bijwonen?
Reserveer dan hieronder je toegangsbewijs.

Direct reserveren

Mastertraining Off-Flavors Wat leer je

  • Op basis van de juiste randvoorwaarden een bier te analyseren en off-flavors te herkennen in aroma en smaak.
  • De herkomst van de 15 smaakafwijkingen en de mogelijkheden om deze als brouwer te voorkomen.
  • Je gaat de smaakafwijkingen ook zelf ruiken en proeven zodat je het goed leert herkennen.
  • Je krijgt nationale- en internationale vakliteratuur en studiedocumentatie waarbij de off-flavors vanuit brouwtechnologische kant worden belicht. 

Trainer

Fiona de Lange

TrainerFiona de Lange

De 42-jarige Fiona de Lange studeerde zythologie aan Syntra Hasselt, Internationaal Biersommelier aan Siebel Chicago, Certified Cicerone aan Cicerone en Brewing Technology aan Siebel Chicago. Zij schreef vier boeken 'Ontdek de smaak van bier', 350 dingen over bier die je moet weten, Bier&Spijs en Cafés 250 topadressen. Zij verzorgt dagelijks bij horeca, brouwerijen, groothandels en op bedrijfsevenementen educatieprogramma's, presentaties en professionele bier experiences!

Al ruim 25 jaar geniet zij gepassioneerd van bier en ruim 10 jaar geleden maakte zij van haar hobby en passie haar werk. Meer informatie op www.fionadelange.nl

26929

Syntra, Zythologie

26929

Diplom Biersommelier

26929

Certified Cicerone

26929

Brewing Technology

Enjoying Beer Academy Opleidingen

Welke kennis mis jij? Kies de opleiding die bij je past! Heb je vragen, neem gerust contact met ons op.

27 06

Workshop thuis bier brouwen

Meer informatie
Vanaf: € 105.00
09 06

3-daagse mastertraining Off-flavors

Meer informatie
Vanaf: € 275.00
04 06

3-daagse mastertraining bierstijlen

Meer informatie
Vanaf: € 275.00
15 08

Workshop Bier brouwen

Meer informatie
Vanaf: € 105.00
19 09

Workshop bier brouwen

Meer informatie
Vanaf: € 105.00

Kies een bieropleiding die bij je past! Selecteer direct een opleiding naar keuze of neem contact met ons op bij vragen!

Neem contact op